Kućni red

Da bismo Vam osigurali prijatan boravak i otklonili moguće nesporazume molimo da se upoznate sa kućnim redom.

 1. Na dan dolaska apartman Vam je na raspolaganju od 15:00 sati. Ljubazno Vas molimo da na dan odlaska napustite smjestaj do 10.00 sati. Ključeve vraćate po isteku boravka. Nekada se dogodi da gost izgubi ključeve. U tom slučaju moramo promijeniti bravu te je gost dužan da snosi troškove brave i zamjene iste. Troškovi su € 35,-
 2. Uz ključ od apartmana dobivate i ključ od ulaznih vrata i dužni ste ista uvijek zaključavati.
 3. Kod dolaska u apartman predajete domaćinu vašu ličnu kartu ili pasoš, radi upisa u knjigu gostiju te za potrebe obračunavanja turističke takse. Dokumenti će nakon popisa biti vraćeni.
 4. Cijena za upotrebu apartmana za cijelo ugovoreno razdoblje naplaćuje se po primitku ključeva.
 5. Osobama koje nisu gosti iznajmljenog smještaja nije dozvoljeno noćenje ili cjelodnevni boravak, niti korištenje inventara bez izričitog dopuštenja domaćina. Ukoliko ste odsutni više od 2 dana molimo da obavijestite domaćina.
 6. Gost koji nehotice napravi kvar ili štetu na imovini morati će domaćinu nadoknaditi puni iznos nastale štete. Nije dozvoljeno udaljavanje pokućstva i uređaja bez posebne dozvole. Molimo za odgovorno ponašanje i rukovanje. Na dan odlaska gost je obavezan lično pozvati domaćina da uz njegovo prisustvo pogleda sve prostorije i kućne aparate kako bi se ustanovilo da nije načinjena šteta. 
 7. Ukoliko se odlučite da Vaš ugovoreni boravak prekinete ranije, dužni ste platiti cijelu rezervaciju boravka.
 8. Domaćin nema pravo bez najave i dopuštenja gosta ulaziti u iznajmljeni apartman, niti dirati i koristiti privatnu imovinu gosta. Domaćin može ući u apartman bez prisutnosti gosta samo u slučajevima kada ima opravdanu sumnju da objektu ili imovini gosta prijeti opasnost, te kada je opravdana sumnja na kršenje pravila kućnog reda.
 9. Domaćin nije odgovoran za imovinu gosta, ali će učiniti sve što je u njegovoj moći da istu zaštiti i upozori gosta o mogućim opasnostima.
 10. Posteljina i peškiri su uključeni u cijenu. 
 11. Domaćin nije obavezan ćistiti i pospremati apartman. Tokom vašeg boravka dužni ste da iznosite smeće iz apartmana. Takođe vas molimo da pri odlasku ne ostavljate neoprano posuđe i da mašinu za suđe ispraznite.
 12. Pušenje u cijelom objektu nije dozvoljeno. 
 13. U objekatu (izuzev skijašnice) nije dopušteno kretanje u skijaškim cipelama ili sa skijama.
 14. Kućne ljubimce možete uvesti u stan samo uz dopuštenje domaćina. Dovođenje kućnih ljubimaca bez prethodne najave u rezervaciji nije dopušteno.
 15. Buka nije poželjna u kući, naročito za vrijeme NOĆNOG ODMORA od 22 do 7 sati.
 16. Prilikom izlaska iz apartmana molimo da zatvorite sva vrata i prozore kako u slučaju propuha ne bi nastala šteta.
 17. Kao ekološki svjesni domaćini želimo vam skrenuti pažnju na nepotrebnu potrošnju energije. Ako primjetite da je u apartmanu vruće, smanjite grijanje. Nije potrebno isključiti grijanje, naravno, već ga smanjiti. Time ćete smanjiti potrošnju fosilnih goriva.  
 

Hvala što ste naše apartmane odabrali za Vaš odmor! Želimo Vam ugodan boravak!