Subota, 28 January 2023

Kucni red i pravila koristenja apartmana

Da bismo Vam osigurali prijatan boravak i otklonili moguce nesporazume molimo da se upoznate sa kucnim redom.

 1. Na dan dolaska apartman Vam je na raspolaganju od 14:00 sati. Ljubazno Vas molimo da na dan odlaska napustite smjestaj do 10.00 sati. Kljuceve vracate po isteku boravka. Nekada se dogodi da gost izgubi kljuceve. U tom slucaju moramo promijeniti bravu te je gost duzan da snosi troskove brave i zamjene iste. Troskovi su € 35,-
 2. Uz kljuc od apartmana dobivate i kljuc od ulaznih vrata i duzni ste ista uvijek zakljucavati.
 3. Kod dolaska u apartman predajete domacinu vasu licu kartu ili pasos, radi upisa u knjigu gostiju te za potrebe obracunavanja turisticke takse. Dokumenti ce nakon popisa biti vraceni.
 4. Cijena za upotrebu apartmana za cijelo ugovoreno razdoblje naplacuje se po primitku kljuceva.
 5. Osobama koje nisu gosti iznajmljenog smjestaja nije dozvoljeno nocenje ili cjelodnevni boravak, niti koristenje inventara bez izricitog dopustenja domacina. Ukoliko ste odsutni vise od 2 dana molimo da obavijestite domacina.
 6. Gost koji namjerno ili nehotice napravi kvar ili stetu na imovini morati ce domacinu nadoknaditi puni iznos nastale stete. Nije dozvoljeno udaljavanje pokucstva i uredaja bez posebne dozvole. Molimo za odgovorno ponasanje i rukovanje. Na dan odlaska gost je obavezan licno pozvati domacina da uz njegovo prisustvo pogleda sve prostorije i kucne aparate kako bi se ustanovilo da nije nacinjena steta. 
 7. Ukoliko se odlucite da Vas ugovoreni boravak prekinete ranije, duzni ste platiti cijelu rezervaciju boravka.
 8. Domacin nema pravo bez najave i dopustenja gosta ulaziti u iznajmljeni apartman, niti dirati i koristiti privatnu imovinu gosta. Domacin moze uci u apartman bez prisutnosti gosta samo u slucajevima kada ima opravdanu sumnju da objektu ili imovini gosta prijeti opasnost, te kada je opravdana sumnja na krsenje pravila kucnog reda.
 9. Domacin nije odgovoran za imovinu gosta, ali ce uciniti sve sto je u njegovoj moci da istu zastiti i upozori gosta o mogucim opasnostima.
 10. Posteljina i peskiri su ukljuceni u cijenu. Pri boravku u kamin sali su drva za lozenje jedne vatre besplatna.
 11. Domacin nije obavezan cistiti i pospremati apartman. Tokom vaseg boravka molimo Vas da iznosite smece iz apartmana. Takodje vas molimo da pri odlasku ne ostavljate neoprano posudje i da masinu za sudje ispraznite.
 12. Pusenje u cijelom objektu nije dozvoljeno. Uzmite u obzir mogucnost opasnosti od pozara.
 13. U objekatu (izuzev skijasnice) nije dopusteno kretanje u skijaskim cipelama ili sa skijama.
 14. Kucne ljubimce mozete uvesti u stan samo uz dopustenje domacina. Dovodjenje kucnih ljubimaca bez prethodne najave u rezervaciji nije dopusteno.
 15. Buka nije pozeljna u kuci, narocito za vrijeme NOCNOG ODMORA od 23 do 7 sati.
 16. Ukoliko boravite u kamin sali molimo Vas da vatru prije spavanja ugasite za licnu sigurnost. 
 17. Prilikom izlaska iz apartmana molimo da zatvorite sva vrata i prozore kako u slucaju propuha ne bi nastala steta.
 18. Kao ekoloski svjesni domacini zelimo vam skrenuti paznju na nepotrebnu potrosnju energije. Ako primjetite da je u apartmanu vruce, smanjite grijanje. Nije potrebno iskljuciti grijanje, naravno, vec ga smanjiti. Time cete smanjiti potrosnju fosilnih goriva ekologije.  

Hvala sto ste nase apartmane odabrali za Vas odmor! Zelimo Vam ugodan boravak!